TAGLIATA DI MANZO

Tagliata is enorm populair in de Italiaanse keuken. Het betekend in het Nederlands ‘gesneden rundvlees’.  Het vlees wordt  het best bleu of saignant gebakken. De sleutel tot dit heerlijke recept is om de pan echt, echt warm te krijgen vooraleer de steak te bakken en dit om ervoor te zorgen dat het goed gekleurd is aan de buitenkant, maar zelden aan de binnenkant.Een ‘tagliata’ bestaat uit sneetjes kortgebakken rundvlees, geserveerd op notensla en tomaat, afgewerkt met Parmezaanse schilfers.


LIMOUSIN RUNDEREN

Limousin runderen zijn afkomstig uit het Franse Centraal Massief. Door de jaren heen werden de dieren geëxporteerd naar andere landen,
Limousins worden nooit gekruist. Een zuiver ras dus, zonder genetische manipulatie, met een stamboek van meer dan een eeuw. Het vlees wordt gekenmerkt door een mooie rode kleur, speciale marmering, heerlijke sappigheid en bijzondere malsheid.


SIMMENTAL BURGER

Het Simmental rund bestaat al sinds de middeleeuwen. Het is een runderras dat hoofdzakelijk in Oostenrijk en Duitsland wordt gekweekt, een ware delicatesse. De runderen lopen vrij rond in de Oostenrijkse bergen en de Duitse Alpen, waar ze veel kruiden eten waardoor het vlees karaktervol van smaak is.

Het vlees van het Simmental rund is fijn van structuur en heeft een goede vet dooradering.

Web Statistics