voedselveiligheid

dagelijkse controles

Al onze producten worden met de grootste zorg bereid.
We voeren een strenge selectie op de grondstoffen die we verwerken en voeren dagelijks ingangscontroles uit op samenstelling, kwaliteit, temperatuur en uitzicht.

automatisering

Temperatuurmetingen zijn sterk geautomatiseerd. Een centraal computersysteem monitort de temperatuur van al onze werkruimte en frigo’s.  Ook het transport is volledig gedigitaliseerd en permanent online raadpleegbaar.

eigen labo

Dankzij een samenwerking met verschillende labo’s kunnen we bij non-conformiteiten zeer snel reageren. In ons eigen labo volgen we voortdurend de kwaliteit op van onze dagelijkse reiniging en ontsmetting.

kwaliteitscertificaten

IFS FOOD gecertificeerd

Vercaro is reeds jaren IFS Food gecertificeerd. De jaarlijkse externe kwaliteitsaudits onder strenge voorwaarden werden telkens met de hoogst mogelijke score afgerond.  International Food Standard is een internationaal gekend en erkend kwaliteitssysteem. De gestelde eisen zijn de beheersing van de kritische punten van het productieproces, de betrokkenheid van het management en de medewerkers, traceerbaarheid van zowel de producten als de verpakkingsmaterialen en de uitvoering van de corrigerende acties.

autocontrolesysteem

Sinds 2014 heeft Vercaro ook een gevalideerd autocontrolesysteem (ACS).
Dit betekent dat wij voldoen aan de geldende HACCP-reglementering opgelegd door de overheid. Een autocontrolesysteem (ACS) is gebaseerd op de principes van HACCP, maar omhelst ook de GMP’s (= Good Manufacturing Practices), traceerbaarheid en de meldingsplicht. Hiermee erkennen wij uitdrukkelijk onze verantwoordelijkheid als operator in de voedselketen.

febevplusrund

Bovendien zijn wij ook Febevplusrund gecertificeerd. Febevplusrund bevat bovenwettelijke eisen voor slachthuizen en uitsnijderijen en stelt hen in staat om aan Belgische supermarkten te leveren.

belbeef

De som van deze 3 certificaten vormt samen de basis om onder Belbeef Standaard te verkopen. Dit is een certificeringssysteem voor Belgisch rundvlees dat álle schakels van de Belgische rundvleesproductie (‘van riek tot vork’) omvat.