dry aged rundvlees

Jarenlange zorgvuldig opgebouwde expertise biedt ons de nodige ervaring om dit rijpingsproces in de beste omstandigheden te laten plaatsvinden. Het dry agen of droogrijpen gebeurt in een rijpingskamer bij een constante temperatuur, luchtcirculatie en een stabiele vochtigheid.

Alles start natuurlijk bij de kwaliteit van de basisproducten.
De entrecotes worden na een doorgedreven selectie gekozen uit onze eigen witblauw-runderen, maar evenzeer uit een ruim
assortiment van buitenlandse rassen.

Naast een ruim aanbod van verschillende Ierse rassen zoals: Angus, Hereford, Shorthorn, Dexter,… voorzien we ook in bv. Oostenrijkse Simmenthal, Nederlandse Holstein, Italiaanse Scottona, diverse Franse rassen zoals Limousin, Charolais, Salers, Parthenaise,… en Spaanse Rubia.

Niet alles is steeds aanwezig, maar op bestelling zorgen we ervoor dat we aan al uw wensen kunnen tegemoetgekomen.

We bieden eveneens de mogelijkheid om van de aangekochte kwartieren de lende te laten rijpen. Dit kan voor een meerwaarde zorgen van het aangekochte rundvlees.

Wat is eigenlijk dry agen?

Tijdens het rijpingsproces verdampt het vocht uit het vlees waardoor we een meer geconcentreerde smaak krijgen.
Aan de buitenste zijde vormt zich een harde korst die het vlees beschermt tegen bacteriën en indrogen.
Terzelfdertijd wordt het spierweefsel langzaam afgebroken door de van nature aanwezige enzymen. Dit zorgt ervoor dat het vlees ook nog een stuk malser wordt. Het ganse proces zorgt dus voor een apart mals stukje vlees met een intens smaakprofiel.