HOLSTEINER

De oorsprong van de Holsteiner ligt in het Nederlandse Friesland.
Nadat de Amerikanen er in de 19de eeuw mee hebben gefokt, is dit ras terug in Europa ingevoerd.

De Holsteiner is van origine een melkkoe, slank en mager gebouwd met haast geen bespiering. Dit zwart-bonte ras is voor de melkproductie een
van de belangrijkste rassen in Nederland.

Het vlees heeft een grove, maar toch zeer malse structuur. Het is bovendien zwaar dooraderd en heeft een smaak die richting melk en boter gaat.

SIMMENTALER

De Simmentaler vindt zijn oorsprong in het Zwitserse Bern. Momenteel worden de meeste Simmentalers gekweekt in Oostenrijk.

Ze zijn middelgroot, hebben stevige botten, goed gespierd en lopen vrij rond in de Oostenrijkse bergen.

Ze eten veel kruiden waardoor het vlees karaktervol van smaak is. Door deze langzame kweekmethode is het vlees fijn van structuur en heeft het een goede vet dooradering.

RUBIA GALLEGA

Het Rubia Gallega ras is afkomstig uit Galicië, een regio in het noordwesten van Spanje. Het staat bekend als een werk- en beenhouwerijrund.

De dieren hebben een robuust gestel, zijn uitstekend opgewassen tegen het Atlantische klimaat. Ze hebben middelmatige tot lange horens en een licht- tot kastanjebruine huid.

Het vlees van de Rubbia Gallega een bijzondere smaak die te wijten is aan de teelt in open lucht en aan een voeding die uitsluitend bestaat uit gras, planten en klavers. Hierdoor heeft het vlees een gekruide en licht gezouten smaak.